mBank chce do roku 2014 půl milionu klientů, nyní má přes 350.000

02.03.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 2. března (ČTK) - Tuzemská mBank plánuje do konce roku 2014 zvýšit počet klientů na půl milionu a počet účtů na jeden milion. To by mělo banku dostat mezi pět největších bank pro drobné klienty na tuzemském trhu, uvedl na dnešní tiskové konferenci generální ředitel banky Janusz Mieloszyk. Ke konci loňského roku měla mBank přes 350.000 klientů a téměř 686.000 účtů. Na tuzemském trhu působí od roku 2007.

Největší tuzemské banky, Česká spořitelna, Komerční banka a ČSOB, mají několik milionů klientů. Přes jeden milion klientů má i GE Money Bank. Raiffeisenbank počet klientů nesděluje, ale podle odhadů jich má kolem půl milionu.

mBank se chce v ČR prosadit především nízkými poplatky. Služby poskytuje především přes internet, zřízení a vedení běžného účtu včetně platební karty nabízí zdarma.

Banka loni zpoplatnila některé služby, které byly do té doby zdarma, například výběr z bankomatu. Rovněž loni omezila počet bezplatných transakcí.

Podle dřívějších informací mBank spravuje celkové vklady v hodnotě 600 milionů eur (přibližně 14,6 miliardy korun). Objem celkových úvěrů činí zhruba 300 milionů eur. Ještě letos by měla banka spustit kontokorent pro fyzické osoby, začátkem února jej uvedla pro podnikatele.

mBank je značkou polské BRE Bank. BRE Bank patří německé bankovní skupině Commerzbank. Ta vlastní více než 70 procent BRE Bank.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK