Ředitelství silnic a dálnic obmění šest ze 13 krajských ředitelů

10.03.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. března (ČTK) - Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) vymění šest ze 13 svých krajských ředitelů. Novinářům to dnes sdělila Denisa Vajskébrová z tiskového oddělení ministerstva dopravy. Šest nových krajských ředitelů ŘSD představí ministr dopravy Vít Bárta na odpolední tiskové konferenci. ŘSD vypsalo výběrové řízení na nové vedení krajských poboček v lednu poté, co ministr Bárta nařkl šéfy ústeckého ŘSD z propojení s podnikateli.

Mezi nově jmenovanými řediteli padne podle informací ČTK i jméno nástupce Renného Komínka, ředitele chomutovské správy ŘSD, která se stará o silnice první třídy v Ústeckém kraji. Toho ŘSD odvolalo v polovině ledna. Jeho i další manažery ŘSD v Ústeckém kraji Bárta obvinil z napojení na "kmotry ODS a ČSSD". Podle ministra údajně kryli nelegální činnost stavebních firem.

Konkrétní jména vítězů výběrového řízení ministerstvo dopravy zatím odmítlo sdělit. O posty krajských ředitelů se celkem přihlásilo zhruba 200 uchazečů.

ŘSD se stará o údržbu a výstavbu dálnic, rychlostních komunikací a silnic první třídy, komunikace nižších kategorií mají na starosti jednotlivé kraje.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK