Největší čínský elektronický obchod Alibaba.com zvýšil zisk

17.03.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Šanghaj 17. března (ČTK) - Největší čínský elektronický obchod Alibaba.com zvýšil čtvrtletní zisk o 46 procent na 410,4 milionu jüanů (1,09 miliardy Kč). Podnik dnes uvedl, že se ve výsledku čtvrtého čtvrtletí projevil nárůst nových členů.

Tržby elektronického obchodu za říjen až prosinec vzrostly o 37,6 procenta na 1,52 miliardy jüanů. Alibaba.com je divize skupiny Alibaba Group, v níž má americká Yahoo podíl 40 procent.

Tržby Alibaby se vážou na čínský vývoz, protože její internetové stránky propojují miliony zahraničních kupců s čínskými dodavateli. Podnik vytváří příjmy prodejem členských programů a za služby s přidanou hodnotou.

V lednu společnost zvýšila cenu rozšířeného členského balíku China Gold Supplier. Podle analytiků jí to ale sníží počty nových členských smluv v prvním čtvrtletí letošního roku. Za říjen až prosinec se počet platících členů zvýšil o 7,8 procenta na 809.362.

Ve středu sdělil své výsledky hospodaření Tencent Holding, čínský internetový podnik s nejvyšší tržní hodnotou. Jeho zisk vzrostl z 1,5 miliardy jüanů na 2,2 miliardy. Byl to ale jeho nejslabší nárůst zisku za tři roky, protože se potýká s ostrou konkurencí, zejména v internetových hrách, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK