Lidl letos opět obhájil prvenství v soutěži Obchodník roku

23.03.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. března (ČTK) - Nejlepším tuzemským obchodníkem se opět stal diskontní řetězec Lidl, který v anketě Obchodník roku 2010 získal absolutní prvenství už potřetí za sebou. Lidl v Česku provozuje více než 200 obchodů a zvítězil také v kategorii zaměřené na diskontní prodejny. Výsledky ankety Obchodník roku 2010 dnes novinářům poskytla společnost GE Money Multiservis, která soutěž organizuje. Nejlepší tuzemští obchodníci byli letos voleni poosmé.

Roman Frkous ze společnosti GE Money Bank dnes novinářům řekl, že do výběru absolutního vítěze letošního ročníku soutěže se promítl průzkum spotřebitelských preferencí i hlasování veřejnosti. Nejlépe si vedl právě Lidl. Zvláštní cenu veřejnosti v anketě Obchodník roku 2010 získaly diskontní prodejny Penny Market.

Internetovým obchodem roku 2010 se stalo Aukro.cz. V kategorii zaměřené na nediskontní obchodní řetězce zvítězila společnost Tesco Stores ČR. Ikea ČR obhájila prvenství mezi prodejci nábytku a OBI byla nejlepší v kategorii hobbymarketů. Nejlepším prodejcem drogistického zboží je firma Teta a nejlepším prodejcem spotřební elektroniky společnost Okay.

V kategorii zaměřené na oděvy zvítězily prodejny C&A a nejlépe hodnoceným prodejcem obuvi je Deichman. První místo v kategorii prodejců sportovního oblečení a vybavení připadlo obchodům Sportisimo a specializovaným obchodem roku 2010 byla zvolena společnost Auto Kelly. "Letošní ročník je bezkonkurenčně nejúspěšnějším ročníkem v historii pořádání soutěže. Do hlasování se zapojilo více než 50.000 lidí," podotkl Frkous.

Diskontní prodejny jako je Lidl či Penny Market se v předchozích letech u českých zákazníků těšily rostoucí oblibě, jejich hlavní zbraní v boji o zákazníky jsou nízké ceny. Lidl patří spolu s hypermarkety Kaufland do německé maloobchodní skupiny Schwarz, které na předloňském žebříčku největších tuzemských obchodníků připadlo s odhadovanými celkovými tržbami 59 miliard korun první místo.

Soutěž Obchodník roku v předchozích ročnících přijali za svou obchodníci, kteří ocenění prezentují přímo na prodejnách i v propagačních materiálech. Výsledky soutěže pomáhají také spotřebitelům v orientaci na tuzemském maloobchodním trhu.

Přehled vítězů soutěže Obchodník roku 2010 podle jednotlivých kategorií

GE Money Bank Obchodník roku 2010 - Absolutní vítěz

Lidl GE Money Bank Nediskontní obchodní řetězec roku 2010

Tesco

GE Money Bank Diskont roku 2010

Lidl GE Money Bank Prodejce drogistického zboží roku 2010 Teta

GE Money Bank Internetový obchod roku 2010

Aukro.cz

GE Money Bank Prodejce elektro roku 2010

OKAY

GE Money Bank Hobbymarket roku 2010

OBI

GE Money Bank Prodejce oděvů roku 2010

C&A

GE Money Bank Prodejce obuvi roku 2010

Deichman

GE Money Bank Prodejce sportovního oblečení a vybavení roku 2010

Sportisimo

GE Money Bank Prodejce nábytku roku 2010

IKEA

GE Money Bank Specializovaný obchod roku 2010

AUTO KELLY

GE Money Bank Obchodník roku 2010 - Cena veřejnosti

Penny Market

Zdroj: GE Money Bank Obchodník roku 2010

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK