Hušák: V Sazce se hraje o to, kdo z věřitelů prodělá

27.03.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. března (ČTK) - Generální ředitel a předseda představenstva loterijní společnosti Sazka Aleš Hušák podal v pátek vlastní insolvenční návrh na Sazku, protože už nemohl udělat jiný krok. Boj o Sazku podle něj pokračuje, hraje se o to, jak se změní její vlastnická struktura a kdo z věřitelů prodělá. Hušák dál preferuje reorganizaci firmy. Řekl to dnes v pořadu České televize Otázky Václava Moravce.

Hušákův páteční insolvenční návrh byl druhý za Sazku, první podal místopředseda představenstva Roman Ječmínek. Soud tak může o insolvenci firmy rozhodnout kdykoliv, podle zákona na to má 15 dnů. Další insolvenční návrhy na Sazku podali už dříve podnikatel Radovan Vítek prostřednictvím společností Moranda a Siderius a skupina KKCG podnikatele Karla Komárka.

"Z logiky věci vyplývalo, že jsme nemohli udělat jiný krok než tento, ale budeme dál bojovat," řekl Hušák v ČT. V boji o Sazku se nyní mimo jiné hraje o to, v jakém poměru a rozsahu se změní její vlastnická struktura. Představenstvo a vedení firmy bude podle Hušáka usilovat o to, aby sportovním svazům, kteří jsou akcionáři firmy, zůstal ve firmě co největší podíl.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK