Americké akcie před koncem čtvrtletí bez větších změn

31.03.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 31. března (ČTK) - Americké akcie v úvodu dnešního obchodování mírně oslabovaly, objemy obchodů jsou ale před koncem čtvrtletí slabší. Trh si všímal především týdenní zprávy o vývoji počtu žádostí o podporu v nezaměstnanosti, důležitější ale bude až páteční zpráva, která ukáže, jak si v březnu vedl širší trh práce.

Ve 12:00 EDT (18:00 SELČ) se Dow Jonesův index pohyboval kolem 12.343 bodů a ztrácel asi 0,1 procenta. Širší index S&P 500 klesal nepatrně více a byl na 1326 bodech, index Nasdaq Composite odepisoval téměř 0,2 procenta na 2772 bodů.

Americké ministerstvo práce uvedlo, že minulý týden se počet žadatelů o podporu v nezaměstnanosti snížil asi o 6000 na zhruba 388.000. To je sice o trochu slabší pokles, než s jakým se počítalo, i tak ale svědčí o tom, že situace na trhu práce v USA se nadále zlepšuje. Pokud je počet žádostí pod 400.000, ekonomika podle expertů už zřetelně vytváří nová místa.

"Vývoj žádostí o podporu jde správným směrem, což nám dává naději, že v pátek se dočkáme solidní zprávy o vývoji nezaměstnanosti," poznamenal šéf investiční společnosti Sterne Agee Jerry Harris. Povzbudivá data o situaci v soukromém sektoru ve středu zveřejnila také organizace ADP.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK