Soud odmítl insolvenční návrh na developerskou firmu ECM

12.04.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 12. dubna (ČTK) - Městský soud v Praze dnes odmítl insolvenční návrh České spořitelny na developerskou společnost ECM Real Estate Investments (ECM). V návrhu podle soudu chyběly konkrétní informace o splatnosti pohledávek dalších věřitelů ECM. ČTK to zjistila z insolvenčního rejstříku na serveru www.justice.cz. Soud obdržel insolvenční návrh od České spořitelny v pondělí.

Podle insolvenčního návrhu ECM dluží bance po splatnosti přes sedm milionů korun na úrocích z vydaných dluhopisů. Před splatností spořitelna eviduje u ECM přes 179 milionů jako jistinu z vydaných dluhopisů a z podmíněné pohledávky dalších 7,5 milionu korun.

Česká spořitelna také uvedla, že nejméně pět dalších osob má u ECM splatné pohledávky, a to za nejméně 16,3 milionu korun po splatnosti. Podle spořitelny se to týká Uniqa pojišťovny, Volksbank, Asset Management Slovenskej sporiteľně, Conseq Investment Management a Glancus Investments.

Soud ale s informacemi banky o dalších věřitelích spokojený není. "Není zřejmé, zda závazky vůči dalším označeným věřitelům jsou po dobu delší 30 dnů po lhůtě splatnosti," stojí v dnešním dokumentu. Existence věřitelů s pohledávkami přes 30 dnů po lhůtě splatnosti je přitom jedna ze zákonných podmínek úpadku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK