Chcete mluvit japonsky? Řekneme vám, kde vás to naučí

09.06.2011 | , ChrisFromParis
Studentské centrum


Asijské jazyky jako korejština, japonština nebo čínština získávají čím dál více zájemců a obdivovatelů. Důvodů, proč se je snažit naučit je mnoho.


Asijské jazyky jako korejština, japonština nebo čínština získávají čím dál více zájemců a obdivovatelů. Důvodů, proč se je snažit naučit je mnoho. Někomu učarovala exotická filozofie a náboženství, další vidí v těchto zemích nepopiratelný ekonomický potenciál a chce se připravit na budoucnost a navazování obchodních styků. Aneta Šubrtová, studentka 1. ročníku Vyšší odborné školy cestovního ruchu a mezinárodního obchodního styku má ještě jiný důvod: „Mě hrozně baví japonská a korejská hudba, především rock, a chtěla jsem tomu rozumět. V umění ovládání těchto jazyků vidím ale samozřejmě i další výhody. Nicméně VOŠ pro mě byla jedinou možností, kde v Praze dlouhodobě tyto jazyky studovat“.
A to je právě ten problém. Chce – li se někdo intenzivně studiu asijských jazyků věnovat, nemá moc na výběr. Může se přihlásit na japanologii na Karlovu Univerzitu, kde jsou ale velmi přísné přijímací podmínky, případně na roční jazykový kurz a nebo právě na VOŠ CR sídlící na Ortenově náměstí v Praze. Tam se může 3 roky učit hned několik jazyků najednou, tato škola jich totiž nabízí 39, přičemž výuka zahrnuje jak gramatiku, tak konverzaci s rodilým mluvčím. Více informací najdete na www.voscr.cz.

Autor článku