Cupka nehodu ohlásil na policii, nemusela to prý být náhoda

22.06.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. června (ČTK) - Způsob nehody, při níž insolvenčního správce Sazky Josefa Cupku v úterý přejelo auto, naznačuje, že nešlo o náhodu. Cupka proto nehodu dnes ohlásil na policii. ČTK to řekla Cupkova mluvčí Lenka Tichá. Cupkův tým má podle ní navíc signály, že se v médiích připravuje proti správci diskreditační kampaň.

Incident se odehrál v úterý dopoledne na Karlově náměstí. Cupku při přecházení přechodu srazil stříbrný vůz značky Škoda řízený ruským státním příslušníkem. "Jsou tu indicie, že nešlo o náhodu. Auto zastavilo před přechodem, ale pak se prudce rozjelo v okamžiku, kdy byl Cupka v polovině vozovky. Pak jej chvíli vláčelo na kapotě," uvedla Tichá.

Přestože prý nehoda vypadala hrozivě, Cupka vyvázl jen s lehčími zraněními a může dál pokračovat ve své práci.

Cupka byl jmenován předběžným insolvenčním správcem Sazky 21. února, později byl jmenováni insolvenčním správcem, kterým je dosud. Bývalý ředitel Sazky Aleš Hušák jej obvinil z podjatosti. Sazka se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením výstavby pražské haly O2 arena. Jejími akcionáři jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK