Výrobci hodinek Swatch stoupl pololetní zisk o čtvrtinu

28.07.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Curych 28. července (ČTK) - Švýcarské společnosti Swatch Group stoupl za šest měsíců čistý zisk o téměř 25 procent na 579 milionů švýcarských franků (12,2 miliardy Kč). Růst podpořila vysoká poptávka, hlavně v Asii, a firma očekává další zlepšení i v druhé polovině roku. Swatch je největším výrobcem hodinek na světě.

Výsledky překonaly odhady analytiků dotazovaných agenturou Reuters, kteří očekávali zvýšení zisku na 566 milionů CHF. Tržby stouply o 11 procent. Společnost je známá hlavně barevnými plastovými hodinkami stejného jména, celkem však vlastní 18 značek, včetně značek Omega, Breguet, Blancpain, Tissot či Longines.

"Výhled na druhou polovinu roku zůstává slibný, zvláště vzhledem ke skutečnosti, že červenec potvrdil trend prodeje a výsledků za první pololetí," uvedla firma v prohlášení. Jedinou starostí zůstává silný frank, který se v poslední době vyšplhal na nová rekordní maxima vůči euru a dolaru, což by mohlo ohrozit prodej. Vysoká poptávka v Asii by však opět měla pomoci firmě k celoročním rekordním výsledkům, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK