Zisk hotelů InterContinental v pololetí stoupl o 23 procent

09.08.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 9. srpna (ČTK) - Hotelové společnosti InterContinental Hotels stoupl v pololetí provozní zisk o 23 procent na 269 milionů USD (4,6 miliardy Kč). K růstu přispělo oživení v USA a silný růst v Číně. InterContinental je největším provozovatelem hotelů na světě, kromě hotelů stejného jména provozuje rovněž hotely pod značkami Holiday Inn a Crowne Plaza.

Tržby stouply o deset procent na 850 milionů USD. Příjem na pokoj, hlavní měřítko zdraví hotelového průmyslu, se zvýšil o 6,7 procenta. Ve Spojených státech vzrostl až o 8,2 procenta. Společnost současně rozhodla o zvýšení pololetní dividendy o 25 procent.

Většině hotelových společností se v poslední době daří. Poptávka po ubytování v hotelích roste, zvyšuje se počet hostů i ceny. Analytici však upozorňují na současný propad akciových trhů a nervozitu na trzích kvůli problémům v USA a eurozóně. Ty by mohly mít na hotelové firmy negativní dopad.

InterContinental provozuje přes 4500 hotelů se 650.000 pokoji ve více než 100 zemích světa, včetně České republiky. Stejně jako jiné hotelové společnosti také InterContinental hotely převážně pouze provozuje a nemá v majetku budovy. Vlastní pouze několik hotelů ve velkých městech, jako Londýn, Paříž a Hongkong. V současnosti firma nabídla k prodeji hotel New York Barclay InterContinental a doufá, že tak získá 300 až 350 milionů USD, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK