Výrobci varné techniky Mora Moravia loni vzrostl zisk i tržby

15.08.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hlubočky (Olomoucko) 15. srpna (ČTK) - Společnosti Mora Moravia, která vyrábí zejména spotřebiče varné techniky, loni vzrostl čistý zisk ze 40,6 milionu korun v roce 2009 na 48,9 milionu Kč. Za prodej vlastních výrobků a služeb firma ze skupiny Gorenje utržila v minulém roce 1,28 miliardy korun, předloni to bylo 1,24 miliardy Kč. ČTK informaci získala z výroční zprávy společnosti zveřejněné v Obchodním rejstříku.

"I ve složitých podmínkách roku 2010 a vysoce konkurenčním prostředí si firma udržela svou pozici na všech významných prodejních trzích, a to v celém rozsahu svého vyráběného sortimentu. Značnou měrou k této skutečnosti přispěla velká flexibilita společnosti," uvedlo ve zprávě vedení firmy.

Nejvýznamnější část produkce společnosti z Hluboček - Mariánského Údolí na Olomoucku tvoří samostatně stojící sporáky. Do výrobního portfolia firmy dále patří vestavné sklokeramické desky a plynová topidla. Loni společnost zahájila vývoj odsavačů par.

Většinu prodejů firma zajišťuje prostřednictvím prodejních sítí Gorenje Group. "V roce 2010 byl započat prodej výrobků firmy Mora přímo ostatním společnostem ve skupině Gorejne, což dále rozšířilo možnosti naší firmy jako výrobce ještě pružněji reagovat na požadavky trhu v co nejkratší době," napsalo ve zprávě vedení společnosti.

Firma měla na konci loňského roku celková aktiva 891,7 milionu korun, její vlastní kapitál obnášel 471,8 milionu Kč a cizí zdroje 418,6 milionu korun. V roce předchozím cizí zdroje společnosti činily 369,5 milionu korun.

Mora Moravia loni zaměstnávala v průměru 620 lidí. Společnost vlastní firmy Gorenje gospodinjski aparati ze Slovinska a firma Gorenje-Beteiligungs-gesellschaft se sídlem v Rakousku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK