Koruna se dopoledne držela poblíž úterního závěru

24.08.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. srpna (ČTK) - Česká měna se dnes dopoledne obchodovala proti úternímu závěru bez větších změn. Kolem 10:30 byla proti úterku k euru silnější o haléř na 24,44 Kč/EUR. Vůči dolaru koruna zpevnila o sedm haléřů na 16,92 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

"Koruna se po otevření vrací na 24,45 Kč/EUR, kde se pohybovala i v úterním závěru. Podobně na tom jsou i okolní měny - celý region dál drží společný směr," uvedl analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

Dnešní data z polské ekonomiky byla podle Vlka horší než odhady, negativní dopad na zlotý prý ale zatím není znát. "Stejně tak pohyb světových trhů není tak výrazný, aby strhl středoevropské měny k posílení. Mírně pozitivní vliv ale během dne může přijít," podotkl.

Dolar vůči euru se nadále drží v těsné blízkosti hranice 1,4400 USD/EUR. Nové zprávy a výkyvy na akciových trzích podle Vlka kurz nijak výrazně nezměnily. Připomněl, že agentura Moody´s snížila rating Japonsku kvůli vysokému zadlužení a zablokování dlouhodobých opatření častými politickými změnami. "Tento krok zhoršil poptávku po riziku," doplnil. Vlk také upozornil, že německý index podnikatelského klimatu Ifo za srpen klesl více, než se čekalo. "Měl by tak být pro riziková aktiva brzdou," dodal.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK