Koncern Dixons Retail přijme v Brně přes 150 nových lidí

22.09.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 22. září (ČTK) - Britská společnost Dixons Retail, která v ČR provozuje maloobchodní řetězec Electroworld, chce v Brně pro centrum sdílených služeb přijmout více než 80 zaměstnanců. Nabírat bude i internetový obchod Pixmania, který je součástí koncernu. Celkem má jít až o 70 lidí. Zástupci firem to dnes řekli novinářů.

Britský Dixons Retail se orientuje na maloobchod a služby v oblasti elektroniky. Centrum sdílených služeb má firma v Brně od roku 2007. Nyní třísetčlenný tým doplní 80 nových pracovníků na pozice v oblasti služeb zákazníkům, ve finančním řízení a oblasti informačních technologií. Mají obsluhovat zákazníky ve 12 jazycích.

Dixons Retail provozuje ve 26 zemích více než 1200 klasických či internetových obchodů a zaměstnává 38.000 lidí. Jeho Electroworld provozuje v ČR a na Slovensku 23 obchodů. V Brně má dva tyto obchody a centrální sklad.

Podle generálního ředitele Dixons Retail Johna Browetta má Brno vysoký standard pracovníků. "V centru sdílených služeb se nám podařilo vytvořit opravdu dynamické a mezinárodní pracovní prostředí," uvedl Browett.

Pixmania vznikla ve Francii. Původně byla zaměřena na prodej fotoaparátů, poté začala prodávat i elektroniku. Nyní na internetu nabízí mnohem širší sortiment zboží. Zatím nepatří k lídrům trhu, konkuruje jí například Alza.cz nebo Mall.cz. Podle Michala Kiliána z Pixmanie, chce společnost do konce roku zaměstnat kolem 200 lidí, dnes jich v Brně má zhruba 130. Zabývají se reklamacemi zboží, sledují vývoj cen u konkurence nebo se zabývají grafikou.

Pixmania má celosvětově roční obrat asi 850 miliard eur. V Brně má novou centrálu pro 14 evropských zemí. Chce se více orientovat na východní Evropu. "V této oblasti bychom chtěli mít až 40procentní obrat," uvedl ředitel Pixmanie Steve Rosenblum.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK