Genesis Capital může převzít pražskou počítačovou firmu Servodata

22.09.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 22. září (ČTK) - Kapitálový fond Genesis Capital může převzít pražskou počítačovou společnost Servodata. Povolil mu to Úřad pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS). Spojení firem nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, řekl ČTK Předseda ÚOHS Petr Rafaj. Genesis Capital v Servodatech získá majoritu.

Podle dřívějších informací, které účastníci transakce zveřejnili, významným akcionářem společnosti Servodata nadále zůstane její spoluzakladatel a generální ředitel Rostislav Jirkal. Zástupci fondu zasednou v dozorčí radě společnosti. Změny se nijak nedotknou současných obchodních aktivit Servodat.

A.s. Servodata se dlouhodobě specializuje na oblast podnikové infrastruktury, zejména na ukládání dat. Loni firma vykázala konsolidovaný obrat 1,01 miliardy korun, předloni 1,2 miliardy korun. Rostoucí síť obchodních partnerů Servodat čítá více než 500 společností.

Genesis Capital patří k největším fondům rozvojového kapitálu v Česku. Podnikům nabízí financování jejich dalšího růstu a rozvoje. Zároveň tak zhodnocuje peníze investorů fondu. Nedávno fond oznámil, že získal dvoutřetinový podíl v brněnské AZ KLIMA s.r.o., která patří k předním tuzemským firmám v oblasti vzduchotechniky. V konsorciu se společnostmi Expandia a Milestone Partners vlastní Genesis Capital břeclavského výrobce gumárenských směsí Gumotex.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK