Developerská firma Orco stahuje akcie z burzy v Budapešti

16.11.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. listopadu (ČTK) - Developerská společnost Orco rozhodla o stažení svých akcií z burzy v Budapešti. Developer k tomu přikročil kvůli nízkým objemům obchodů a snížení nákladů. Na burzách v Praze, Varšavě a Paříži Orco zůstává. Oznámila to dnes firma.

Orco se v posledních letech potýkalo s vysokým zadlužením. Kvůli dluhům se nacházelo přes rok v režimu soudní ochrany před věřiteli. Loni v květnu ale obchodní soud v Paříži schválil firmě obchodní plán, který zahrnuje splacení dluhu společnosti do roku 2020.

Firma se kvůli potížím rozhodla soustředit jen na několik klíčových trhů, mezi které patří vedle Berlína, Varšavy a Budapešti také Praha. V souvislosti s tím Orco v říjnu oznámilo, že prodalo většinu aktiv v Rusku.

V Praze patří mezi hlavní projekty firmy zástavba území kolem bývalého nádraží v Bubnech. Firma tam plánuje mimo jiné výstavbu bytů a kanceláří, v místě chce mít například i vysokou školu. Spolu s developerem Unibail-Rodamco plánuje v Bubnech výstavbu obchodního centra.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK