ŘLP se bude podílet na řízení provozu na Kanárských ostrovech

28.11.2011 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. listopadu (ČTK) - Státní podnik Řízení letového provozu (ŘLP) se bude podílet na řízení leteckého provozu na Kanárských ostrovech na letištích na Lanzarote, Fuerteventura a La Palma. ČTK o tom dnes informovalo ŘLP. Kontrakt platí pět let, společnost jej poté může prodloužit o rok. Finanční stránku zakázky společnost neuvedla.

Konkrétně bude ŘLP na španělských letištích zajišťovat technickou, výcvikovou a odbornou podporu na řídících věžích.

"Vstupujeme na nové trhy. Vedle finančních příjmů z poskytování služeb a výcviku řídících letového provozu, bude úspěšná realizace projektu pro náš podnik znamenat také významnou referenci a získání zkušeností pro budoucí obdobné projekty například i mimo region EU," uvedl generální ředitel státní společnosti Jan Klas.

Vítěznou nabídku na provozování navigačních služeb podala společnost SAERCO, v níž má ŘLP pětinový podíl. Saerco je první soukromou společností, která má ve Španělsku oprávnění zajišťovat služby leteckého provozu. Státní ŘLP s firmou Saerco spolupracuje od počátku letošního roku.

Řízení letového provozu ČR vzniklo v lednu 1995. Poskytuje veřejné letecké služby uživatelům vzdušného prostoru Česka a na letištích Praha - Ruzyně, Brno - Tuřany, Ostrava - Mošnov a Karlovy Vary. V loňském roce společnost zvýšila hrubý zisk skoro o dvě třetiny na 203 milionů Kč.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK