Koruna dopoledne lehce oslabila na 24,48 Kč/EUR,k dolaru zpevnila

21.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Česká měna dnes dopoledne mírně oslabila vůči euru, k dolaru naopak zpevnila. Kolem 10:45 koruna k euru proti úterku ztratila čtyři haléře na 24,48 Kč/EUR. Vůči dolaru posílila o tři haléře na 18,45 Kč/USD. Vyplývá to z údajů serveru Patria Online.

 

Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka byla koruna k euru dopoledne mírně slabší než v úterý, celkově jsou pohyby kurzu v posledních dnech malé. "I na okolních měnách sledujeme tendenci lehce ztrácet a region tak směřuje proti vývoji na hlavních trzích. Žádné místní zprávy, které by region dostávaly pod tlak, však nepřišly," dodal.

Vladimír Pikora z Next Finance uvedl, že kurz koruny k americkému dolaru je pouhým výsledkem pohybu kurzů Kč/EUR a USD/EUR. Vzhledem k očekávanému vývoji čeká mírné posílení koruny k dolaru. Odhadl, že v měsíčním výhledu se kurz koruny bude pohybovat v intervalu 18 Kč/USD až 19,90 Kč/USD.

Euro své zisky vůči dolaru dopoledne navyšovalo a kolem 10:45 posílilo na 1,3267 USD/EUR. "Pohyb kurzu je tentokrát v souladu s rostoucími akciemi v Evropě, v úterý ale eurodolar dokázal úspěšně vzdorovat i negativnímu vývoji na akciích," podotkl Vlk.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK