Hewlett-Packard spojí své divize osobních počítačů a tiskáren

21.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco 21. března (ČTK) - Počítačová společnost Hewlett-Packard Co. v rámci reorganizace spojí svoji divizi osobních počítačů s divizí tiskáren. Tento krok má firmě podle dnešního prohlášení snížit náklady a podpořit růst. HP je největším výrobcem počítačů na světě.

Sloučení divizí je první velkou změnou pod novou generální ředitelkou Meg Whitmanovou, která se ujala funkce loni v září. Rozhodnutí přichází v době, kdy prodej tiskáren klesá kvůli rostoucí konkurenci i nižší poptávce. Podobné je to i s osobními počítači, které ohrožuje konkurence tabletů a chytrých telefonů.

Novou, sloučenou divizi má vést Todd Bradley, který od roku 2005 šéfuje divizi osobních počítačů. Šéf divize tiskáren Vyomesh Joshi odejde do důchodu.

Firma loni oznámila, že chce prodat nebo oddělit do samostatné firmy divizi osobních počítačů. Nakonec však tento plán zrušila a uvedla, že divizi považuje za důležitou v rámci své strategie. Firma však má stále problémy s udržením divize v zisku.

Zisk HP ve fiskálním prvním čtvrtletí, tedy za tři měsíce do konce ledna, klesl o 44 procent a příjmy o sedm procent. Firmu trápí hlavně právě slabý prodej počítačů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK