Volksbank chce zvýšit tržní podíly a přejmenuje se na Sberbank

28.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. března (ČTK) - Tuzemská Volksbank, kterou ovládá ruská Sberbank, plánuje během čtyř let zvýšit svůj podíl na trhu firemních klientů ze současných dvou procent na čtyři procenta. Zlepšit chce své postavení na trhu i drobných klientů, a to především zaváděním inovativních produktů. Na dnešní tiskové konferenci to uvedl předseda představenstva tuzemské Volksbank Libor Holub. Volksbank by se měla rovněž přejmenovat do budoucna na Sberbank.

Celkově v středoevropském regionu chce být rakouská Volksbank, jejíž akvizici v únoru dokončila ruská Sberbank, lídrem na trhu firemních klientů. Česká republika by pak měla být podle místopředsedy představenstva Sberbank Sergeje Gorkova stát testovací zemí pro zavádění nových produktů. "První produkty pro drobné klienty plánujeme zavádět v ČR. Česká Volksbank je nejvíce připravena k těmto inovacím," uvedl Gorkov.

Volksbank by v ČR měla v letošním roce otevřít i několik nových poboček. "Chceme úplně novou koncepci rozvoje poboček a chceme, aby se úplně lišila od toho, jak funguje trh. Chceme aby to bylo moderní, aby to předběhlo svoji dobu o několik let," uvedl Gorkov.

Ruská Sberbank dokončila akvizici 100procentního podílu Volksbank International za 505 milionů eur v únoru letošního roku. Z transakce byla vyčleněna Volksbank v Rumunsku. Transakce byla první velkou akvizicí mimo Rusko a přilehlé země. "Volksbank nám umožňuje vstoupit na evropský trh," uvedl Gorkov s tím, že plány Sberbank počítají s dalším rozšířením činnosti do dalších evropských zemí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK