Loterie Mega Millions zvýšila rekordní jackpot na 640 milionů USD

30.03.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 30. března (ČTK) - Americká loterie Mega Millions zvýšila o 100 milionů dolarů jackpot pro tah, který se uskuteční dnes večer místního času (v noci na sobotu SEČ). V sázce bude 640 milionů dolarů (12 miliard korun), což je nejvyšší možná výhra v historii.

Částka vyvolala obrovský zájem sázejících. Před prodejnami ve všech 42 státech, kde loterie funguje, se podle agentury AP tvořily ještě dnes dlouhé fronty. Prodej sázkových tiketů skončí až čtvrt hodiny před losováním, které se uskuteční v Atlantě v 05:00 SELČ.

Pravděpodobnost výhry je podle odborníků jen zhruba jedna ku 176 milionům. Matematici tak upozorňují, že člověk má padesátkrát větší šanci, že ho zasáhne blesk, než že rekordní jackpot získá.

Případný výherce se může rozhodnout, zda si nechá vyplatit celý jackpot ve 26 ročních splátkách, nebo zda se spokojí s menší částkou zaplacenou okamžitě.

Dosud nejvyšší výhra nejen ve Spojených státech, ale i na celém světě padla v roce 2007. Bylo to rovněž v loterii Mega Millions. Dva lidé ze států New Jersey a Georgia si tehdy rozdělili 390 milionů dolarů (nyní asi 7,2 miliardy korun).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK