Koruna dopoledne stagnovala k euru, vůči dolaru lehce zpevnila

19.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 19. dubna (ČTK) - Koruna dnes dopoledne stagnovala k euru a k dolaru si mírně polepšila. Kolem 10:45 proti středě ztratila haléř na 24,84 Kč/EUR. K dolaru zpevnila o tři haléře na 18,89 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online. Podle analytika Patria Finance Tomáše Vlka může mít na korunu mírně negativní vliv současná politická situace v Česku.

Koruna ráno vůči euru oslabovala, výkonnostně na tom byla hůře než stagnující zbytek regionu, uvedl Vlk. "Domácí zprávy jsou především o politice. Po několika dnech relativního klidu se znovu dostávají do hry předčasné volby v souvislosti s rozklížením nejmenší koaliční strany. Mírně negativní vliv na korunu je možný," míní Vlk.

Martin Prokop z Next Finance se domnívá, že česká měna by dnes měla stagnovat až mírně posilovat. Technické faktory jí totiž dávají více prostoru k posílení.

Po poklesu amerických i asijských trhů se Evropa vydává vzhůru a spolu s tím dopoledne posilovalo také euro, uvedl Vlk. Kolem 10:45 zpevnilo na 1,3146 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK