Majiteli televize Prima klesl ve čtvrtletí zisk o sedm procent

19.04.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Stockholm 19. dubna (ČTK) - Švédské společnosti Modern Times Group (MTG), která v tuzemsku vlastní televizi Prima a další stanice, klesl v prvním čtvrtletí čistý zisk o sedm procent na 454 milionů SEK (1,275 miliardy Kč). Pokles způsobily investice do placených i bezplatných televizních stanic, hlavně ve Skandinávii. Příjmy naopak rostly, uvedla společnost v dnešním prohlášení.

V Česku firma provozuje stanice Prima Family, Prima COOL a Prima Love. tržby českých operací se ve čtvrtletí zvýšily bez zahrnutí změn směnných kurzů o 16 procent. K růstu přispělo zvyšování podílu na reklamních příjmech i počtu diváků. Sledovanost se zvýšila na 36,9 procenta z loňských 32,1 procenta.

Tržby celé MTG ve čtvrtletí činily 3,26 miliardy SEK. Při konstantních směnných kurzech byly vyšší o čtyři procenta. Čistý zisk se snížil o sedm procent na 454 milionů SEK a provozní zisk o 21 procenta na 542 milionů SEK.

Divize bezplatných televizí v Pobaltí, České republice a Bulharsku vykázala v prvním čtvrtletí provozní zisk 27 milionů SEK po ztrátě tři miliony SEK ve stejném období loni. Tržby se zvýšily o šest procent na 393 milionů SEK. Při konstantních směnných kurzech byly vyšší o osm procent.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK