Koruna dopoledne lehce rozšířila zisky k euru i dolaru

25.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. května (ČTK) - Česká měna dopoledne dále lehce zpevnila, přestože na trzích přetrvávají obavy z dluhové krize v eurozóně. Podle údajů Patria Online koruna v 10:30 posílila proti čtvrtečnímu závěru k oběma hlavním světovým měnám o dva haléře na 25,37 Kč/EUR a 20,15 Kč/USD.

Středoevropské měny jsou zatím podle Tomáše Vlka z Patria Finance zhruba na úrovních ze čtvrtečního odpoledne. "Ačkoli poslední zprávy z Evropy byly dost špatné, na trzích stále není znát žádný velký tlak," dodal.

Ve čtvrtek euro vůči dolaru v americkém obchodování kleslo, dnes se znovu zvedá a v 10:30 bylo na 1,259 USD/EUR.

Odpoledne bude zveřejněn index spotřebitelské důvěry sestavovaný Michiganskou universitou, respektive jeho finální revize, která by podle Vlka měla mít na trhy jen omezený vliv. Za klíčový faktor pro pohyb na trzích nadále považuje očekávání či spekulace o průběhu evropské dluhové krize.

"Po dalším nijakém výsledku evropského summitu se pozornost obrací hlavně k Evropské centrální bance (ECB), která má v ruce nástroje, jak dluhopisy a bankovní sektor podpořit. Pod novým prezidentem centrální banka s opatřeními méně otálí než dříve během krize a je možné, že očekávání na trzích míří právě tímto směrem," dodal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK