Novým ředitelem Fortuny se po Walshovi stane Radim Haluza

31.05.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 31. května (ČTK) - Radim Haluza (37) se k 1. červenci stane novým generálním ředitelem sázkové společnosti Fortuna Entertainment Group. Ve funkci nahradí prozatímního generálního ředitele Wilfa Walshe, který byl na valné hromadě před týdnem jmenován předsedou představenstva. Fortuna o tom dnes informovala ČTK.

Walsh dlouhodobě zastával funkci místopředsedy představenstva. Do konce loňského roku byl generálním ředitelem Fortuny Jiří Bunda, který ze společnosti odešel na základě vlastního rozhodnutí.

Haluza Fortunu zná od její akvizice skupinou Penta, protože se podílel na finančním a daňovém plánování celé transakce. Přímo ve Fortuně působí od května 2011, kam přestoupil z pozice generálního ředitele společnosti Žabka, kterou Penta v březnu 2011 prodala společnosti Tesco. Dosud ve Fortuně působil v roli ředitele divize kurzového sázení. Pro Pentu pracoval od roku 2003, nejprve na pozici finančního kontrolora, poté finančního manažera.

"Mojí prioritou je další rozvoj kurzového sázení. Chci, aby Fortuna byla lídrem v online a mobilním sázení v celém regionu a těžila z rychlého růstu v tomto segmentu. Také se budu soustředit na náš cíl stát se silnou dvojkou na českém loterijním trhu a přivést loterijní projekt k zisku v první polovině roku 2013," uvedl Haluza.

Fortuna Entertainment Group je největším středoevropským provozovatelem kurzových sázek, působí v Polsku, Česku, na Slovensku a v Maďarsku. V Česku je dvojkou na trhu kurzového sázení, patří jí zhruba třetina trhu. V říjnu 2010 vstoupila na pražskou a varšavskou burzu, majoritním vlastníkem je finanční skupina Penta.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK