Sky News: Moody's sníží rating mnoha globálních bank

21.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 21. června (ČTK) - Mezinárodní ratingová agentura Moody's Investors Service se bezprostředně chystá snížit rating celé řady globálních bank. Uvedla to televizní stanice Sky News, podle které přijde oznámení ještě dnes. Bankám se tak mohou zvýšit provozní náklady, neboť je pravděpodobné, že budou muset zvýšit takzvaný kolaterál, tedy zajištění za úvěry od protistran.

Moody's už dříve uvedla, že vydá aktualizované hodnocení ratingů bank, v jehož rámci některé ratingové známky i výrazně sníží. Agentura se ale omezila na konstatování, že aktualizovaná zpráva bude zveřejněna do konce června. Mluvčí agentury nechtěla konkretizovat, kdy lze zprávu očekávat. Na trzích se ale už v minulých dnech začaly šířit spekulace, že Moody's zprávu uvede bezodkladně.

Dopady na finanční trhy po snížení ratingu bank ale nemusejí být nijak výrazné. Moody's totiž už v únoru signalizovala, že snížení ratingu se možná nevyhnou ani banky Morgan Stanley, HSBC, Deutsche Bank nebo Goldman Sachs. V některých případech agentura naznačila i rozsah snížení, který se dá u těchto bank očekávat.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK