České dráhy poptávají 11 motorových souprav za miliardu korun

22.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. června (ČTK) - České dráhy dnes vyhlásily soutěž na dodávku 11 kusů nových nízkopodlažních, klimatizovaných, motorových jednotek. Budou určeny pro linku R27 Olomouc - Krnov - Opava - Ostrava. Vítěz soutěže vzejde z elektronické aukce. Předpokládaná hodnota zakázky je 1,06 miliardy korun. ČTK to dnes sdělil mluvčí drah Petr Šťáhlavský.

Soupravy mají být nízkopodlažní, vybavené klimatizací, oddíly 1. třídy, elektrickými zásuvkami pro napájení drobné elektroniky, audiovizuálním informačním systémem a dalšími moderními prvky. Předpokládá se nákup šesti jednotek s kapacitou přibližně 180 míst k sezení a pěti jednotek s kapacitou přibližně 120 míst, upřesnil mluvčí.

Vozidla mají být dodána před zahájením provozu podle soutěže ministerstva dopravy (MD) na linku R 27, tedy do podzimu 2014. "Kontrakt s vítězem soutěže na dodávku vlaků bude uzavřen v případě, že ČD uspějí ve výběrovém řízení vyhlášeném MD na provoz linky R27 Olomouc - Krnov - Opava - Ostrava a budou na ní zajišťovat dopravu také po roce 2013," dodal Śťáhlavský.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK