Euro: O hutě Pilsen Steel se uchází šest zájemců

24.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. června (ČTK) - O plzeňské hutě Pilsen Steel se uchází šest zájemců. Je mezi nimi i bývalý majitel firmy, ruská strojírensko-metalurgická skupina OMZ. Ve svém aktuálním čísle, které vyjde v pondělí, o tom informuje týdeník Euro. Uchazeči prý sondují možnosti u současného majitele Pilsen Steel, ruského podnikatele Igora Šamise. Ten koupil plzeňskou společnost právě od OMZ. Pilsen Steel je od března v insolvenci. Před pár dny zastavila výrobu a poslala své zaměstnance na nucenou dovolenou.

Za další zájemce o firmu týdeník označil blíže nespecifikovanou indickou strojírenskou společnost či nadnárodní investiční firmu.

Pracovníci, kteří zatím marně čekají na květnovou výplatu, upozorňují, že firma nemá finance ani na základní výrobní suroviny. Šamis v této souvislosti médiím vzkázal, že pracuje na zlepšení situace. Ještě v Dubnu přitom říkal, že má s plzeňskou firmou velké plány. Kromě jiného tvrdil, že plánuje dokončení modernizace a zefektivnění výroby, píše Euro.

Zhruba 900 zaměstnanců plzeňských hutí a kováren je ochotno počkat na peníze do 16. července. Pokud je do té doby nedostanou, dá zřejmě většina z nich výpovědi, uvedli v minulém týdnu tamní odboroví předáci. Po dalších 15 dnech by odbory podaly hromadný návrh na insolvenci firmy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK