Japonské akcie se vyšplhaly na šestitýdenní maximum

28.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 28. června (ČTK) - Japonské akcie uzavřely dnešní obchodování na šestitýdenním maximu. K jejich růstu velkou měrou přispěly bankovní a pojišťovací společnosti, které těžily z oživení zájmu investorů o rizikovější aktiva.

Hlavní index tokijské burzy Nikkei 225 stoupl o 1,7 procenta na 8874,11 bodu. To představuje jeho nejvyšší závěrečnou hodnotu od 17. května, napsala agentura Reuters.

Na devizovém trhu euro mírně posílilo vůči dolaru díky nadějím na nová opatření Evropské centrální banky. Jednotná evropská měna stoupla o 0,35 procenta na 1,2511 USD. Během týdne se přitom propadla až na třítýdenní minimum 1,2441 USD.

Nejvyšší představitelé zemí Evropské unie se dnes sejdou na summitu v Bruselu. Neočekává se však, že summit přinese nové kroky ke zmírnění dluhové krize v eurozóně.

"Trh již předpokládá, že summit přinese zklamání. Domnívám se však, že euro bude podpořeno očekáváním, že Evropská centrální banka příští týden uskuteční nějaká opatření," uvedl obchodník jedné japonské banky.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK