Allianz PF připíše klientům výnos 2,69 pct, loni to byly tři pct.

28.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Allianz penzijní fond za loňský rok připíše svým klientům výnos 2,69 procenta. Za rok 2010 měl zhodnocení tři procenta. Stejně jako v uplynulých letech tak Allianz PF dosáhne nejvyššího zhodnocení na trhu, řekl ČTK mluvčí Allianz Václav Bálek.

 

"Jednoznačně můžeme potvrdit, že Allianz penzijní fond ochránil peníze svých účastníků před inflací," uvedl provozní ředitel fondu Libor Novák.

Penzijní fondy loni vydělaly celkem 4,55 miliardy Kč, což bylo o 27 milionů méně než o rok dříve. ING PF připíše klientům zhodnocení 2,14 procenta, PF České spořitelny 2,07 procenta, PF Generali 0,3 procenta, ČSOB Stabilita 1,7 procenta, PF Komerční banky 2,04 procenta a PF Axa 1,47 procenta. Míra inflace v roce 2011 činila 1,9 procenta.

Díky zhodnocení, ale také kvůli nejvyššímu ratingu finanční skupiny Allianz, do tohoto fondu zamířilo na přelomu loňského a letošního roku téměř 100.000 lidí. Nyní má už přes 300.000 klientů a je nejdynamičtěji rostoucím tuzemským penzijním fondem. Podle Bálka má také ze všech penzijních fondů nejnižší náklady na svůj provoz. Celosvětově je Allianz druhým největším správcem aktiv.

Allianz penzijní fond byl založen v roce 1997 a vznikl sloučením Allianz-Hypo penzijního fondu a Živnobanka-penzijního fondu. Stoprocentním vlastníkem fondu je Allianz pojišťovna, která je součástí pojišťovacího koncernu Allianz AG. Ten patří mezi největší evropské pojišťovny.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK