Mediální konglomerát News Corp. se rozdělí na dvě části

28.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Washington 28. června (ČTK) - Mediální konglomerát News Corp. miliardáře Ruperta Murdocha se rozdělí na dvě samostatné veřejně obchodované skupiny. Jedna bude zahrnovat současné vydavatelské aktivity a druhá zábavní. Oznámila to dnes společnost.

Hodnota celé News Corp. je nyní zhruba 60 miliard USD (1,2 bilionu Kč). Murdoch zůstane předsedou správní rady obou společností a generálním ředitelem zábavní divize, ke které patří filmové studio 20th Century Fox či televizní stanice Fox a Fox News. Ředitel nové vydavatelské firmy nebyl zatím jmenován. Do vydavatelské části spadají noviny Wall Street Journal, Times of London či vydavatelství knih HarperCollins, napsala agentura Reuters.

Murdochovu firmu poškodil skandál s odposlechy v Británii. Britská policie zatkla v souvislosti s vyšetřováním případu desítky lidí. Skandál rovněž narušil Murdochův plán, aby se jeho nástupcem ve funkci generálního ředitele stal jeho nejmladší syn James. Firma také zrušila převzetí placené televize BSkyB, které mělo být její největší akvizicí v historii.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK