Veterináři zadrželi potraviny z Polska,dovoz nebyl nahlášen

28.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. června (ČTK) - Veterinární inspektoři ve Frýdku-Místku v Moravskoslezském kraji v uplynulých dnech nechali zadržet více než tunu mléčných výrobků z Polska a přes 800 kilogramů kuřecího masa z téhož státu. Dovozce totiž nenahlásil příjem zásilky, jak mu to ukládá legislativa. Bylo s ním proto zahájeno správní řízení o uložení pokuty. ČTK o tom dnes informoval mluvčí SVS Josef Duben.

V Ostravě pak kontroloři při společné kontrole s celníky a policisty odhalili nelegální zpracovnu masa provozovanou tamními Vietnamci. Nechali proto zlikvidovat více než 1,5 tuny drůbežího, vepřového a rybího masa. Výrobci v Litoměřicích inspektoři nařídili zlikvidovat přes 200 kilogramů pečeného vepřového kolene v němž zjistili nebezpečnou bakterii listerii.

V několika regionech v uplynulých dnech při kontrolách prodeje masných a mléčných produktů odhalili nedodržení teploty, špatné značení nebo prošlé výrobky.

"Ve všech případech bylo zahájeno správní řízení za účelem uložení pokuty a přijata opatření jako nepropuštění do tržní sítě, popřípadě nařízena likvidace," uvedl Duben.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK