Podle odborářů v dceřiné firmě ArcelorMittalu hrozí propouštění

29.06.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


V ostravské firmě ArcelorMittal Distribution Solutions Czech Republic, dceřiné společnosti největší české hutní firmy ArcelorMittal Ostrava (AMO), hrozí podle odborářů propouštění. Mohlo by se týkat až 150 lidí. ČTK to dnes řekl odborový předák Vítězslav Prak. Mluvčí AMO Barbora Černá Dvořáková uvedla, že o žádném rušení míst zatím není rozhodnuto.

 

ArcelorMittal Distribution Solutions vyrábí mimo jiné svodidla, je jejich největším tuzemským výrobcem, nebo důlní ocelovou výztuž. Server Novinky.cz dnes napsal, že část její výroby se má podle odborářů přesunout z Ostravy do Polska, přičemž o restrukturalizaci firmy by se mělo rozhodnout příští týden v Londýně.

Prak ČTK řekl, že o chystané restrukturalizaci se odboráři dozvídají z výrobních porad. "Je tam naznačováno, že dojde k restrukturalizaci společnosti a že to bude mít samozřejmě dopad na pracovní místa. Může se jednat až o 150 míst. Není ale řečeno, že těch 150 míst bude plně zrušených," uvedl.

Odbory požádaly vedení společnosti, aby s nimi o situaci začalo jednat. "Zatím k žádnému projednávání nedošlo," řekl odborový předák.

Mluvčí firmy uvedla, že ve firmě pokračují jednání a poskytovat jakékoli podrobnosti by bylo zavádějící. "V evropských podnicích divize ArcelorMittal Distribution Solutions je plánována reorganizace a restrukturalizace. Pro společnost ArcelorMittal Distribution Solutions Czech Republic zatím plán nebyl finalizován," uvedla Černá Dvořáková.

ArcelorMittal Ostrava patří do největší světové ocelářské skupiny ArcelorMittal. Roční kapacita výroby společnosti je tři miliony tun oceli. Zhruba polovinu své produkce podnik vyváží do více než 60 zemí světa. AMO zaměstnává přes 4000 lidí, dohromady s dceřinými společnostmi má více než 8000 zaměstnanců. ArcelorMittal Distribution Solutions Czech Republic má nyní 360 zaměstnanců.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK