ČTÚ zahájil další řízení s provozovatelem Skylink a CS Link

17.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. srpna (ČTK) - Český telekomunikační úřad (ČTÚ) zahájil další dvě správní řízení se společností M77 Group, která je provozovatelem satelitních televizí Skylink a CS Link. Prý neplní zákonné informační povinnosti. ČTÚ to uvedl v tiskové zprávě. Regulátor se činností firmy zabývá kvůli zavedení servisního poplatku u dosud bezplatných programových balíčků.

Skylink a CS Link od září zavede účtování servisních poplatků 29 korun k programům Free a Gratis, které byly dosud bezplatné. Již v minulosti proto úřad začal firmu šetřit pro podezření z klamavé obchodní praktiky.

Nová správní řízení se týkají podezření, že firma s měsíčním předstihem neoznámila změnu smluvních podmínek, která znamená jejich zhoršení pro zákazníky. Druhé řízení pak řeší, že firma se sídlem v Lucembursku neoznámila zahájení podnikatelské činnosti v telekomunikacích.

ČTÚ rovněž podal podnět Generálnímu finančnímu ředitelství, aby prověřilo, zda ze strany M77 Group nedochází k porušování daňového řádu.

Společnost M77 podle svého předchozího vyjádření vždy postupovala a postupuje v souladu s platnými právními předpisy EU včetně předpisů právního řádu Lucemburského velkovévodství a ČR. Na zavedení poplatku si u ČTÚ stěžovaly stovky zákazníků.

Předchozí poskytovatelé služeb Skylink a CS Link, společnosti TradeTec a Media Vision, podali návrh na uskutečnění přeshraniční fúze se společností M77 Group v únoru letošního roku. Obě firmy mají dohromady přes milion zákazníků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK