Dluhy českých domácností v červenci vzrostly na 1,14 bilionu Kč

31.08.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dluhy českých domácností u bank a finančních institucí se v červenci proti předchozímu měsíci zvýšily o 3,96 miliardy korun na 1,138 bilionu korun. Meziročně byly vyšší o téměř 52 miliard korun, vyplývá z dnešních údajů České národní banky.

 

Zadluženost podniků v červenci meziročně vzrostla o 23,7 miliardy na 964,8 miliardy Kč a ve srovnání s předchozím měsícem byla vyšší o 247 milionů korun.

Jednodenní vklady domácností u bank a finančních institucí vzrostly proti červnu o 3,48 miliardy Kč na více než 1,118 bilionu korun. Meziročně se zvýšily o více než 76 miliard korun.

Vklady domácností s výpovědní lhůtou, mezi které patří například termínované vklady, v červenci meziročně klesly o více než osm miliard korun na 328,36 miliardy korun. Ve srovnání s předchozím měsícem byly nižší o více než miliardu korun.

Centrální banka poskytuje uvedenou statistiku každý měsíc v národním měnovém přehledu. Ten se odvozuje z bilancí měnových finančních institucí, které zahrnují vedle centrální banky, obchodních bank a poboček zahraničních bank v Česku také fondy peněžního trhu, úvěrní a spotřební družstva.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK