Firma Kiekert-Cs chystá další rozšíření výroby

10.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Přelouč (Pardubicko) 10. září (ČTK) - Výrobce automobilových zámků přeloučská firma Kiekert-Cs chystá další rozšíření výroby. Ve svém areálu chce postavit novou výrobní a skladovací halu. Práci by díky tomu mělo najít až 520 lidí, uvádí firma v oznámení záměru pro posouzení vlivu na životní prostředí.

Výroba zámků v nové hale by měla být zahájena v příštím roce, maximální produkce bude dosažena v roce 2016. V současnosti společnost vyrábí ročně 63 milionů kusů zámků, po rozšíření to bude 85 milionů kusů. Počet zaměstnanců by se měl zvýšit z nynějších 1903 na 2523.

Kiekert-Cs dosáhl minulý rok podle výroční zprávy ve Sbírce listin hrubého zisku 186 milionů korun, rok předtím byl tento výsledek o téměř dva miliony korun vyšší. Tržby za prodej vlastních výrobků a služeb se meziročně snížily z 5,340 na loňských 5,317 miliardy korun.

Přeloučská firma, která byla založena v roce 1993, patří německému holdingu Kiekert. Mezi jeho zákazníky patří mnoho světových automobilek, například Volkswagen, Peugeot, Mercedes, Opel, Seat, Saab, Škoda, Renault, Ford, Mazda nebo Nissan.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK