Apple představil nový iPhone 5, je tenčí a má větší displej

12.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Společnost Apple dnes v San Francisku podle očekávání představila nový model svého chytrého mobilního telefonu. Nese označení iPhone 5 a má větší displej a je zároveň tenčí i lehčí než předchozí verze iPhone 4S. Firma se novinkou bude snažit čelit stále větší konkurenci chytrých mobilů s operačním systémem Android a jejich dominantnímu výrobci, kterým je jihokorejský Samsung.

 

Nový iPhone je podle viceprezidenta Applu pro marketing Phila Schillera vyroben ze skla a hliníku. Jeho displej má úhlopříčku čtyři palce oproti 3,5 palce u předchozího modelu. Je také o 18 procent tenčí a o pětinu lehčí. Zároveň jde o první iPhone s podporou rychlých mobilních datových sítí čtvrté generace využívajících technologie LTE.

 

iPhone se na trhu objevil v roce 2007. Záhy se stal "zlatým standardem" pro chytré mobilní telefony, jeho konkurentů však stále přibývá. V poslední době ale na trhu výrazně posilují telefony s operačním systémem Android, které iPhony v některých ohledech překonávají. Společnosti Microsoft se zejména ve spolupráci s finskou Nokií zároveň snaží prosadit chytré mobilní telefonní systémy se svým operačním systémem.

 

fcz mol

 

 

 

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK