Karlovarská Likérka Jan Becher začala vyrábět, zatím na jeden den

27.09.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Karlovy Vary 27. září (ČTK) - Likérka Jan Becher - Karlovarská Becherovka dnes obnovila výrobu. Zatím na jeden den. Zda se linky rozjedou v normálním režimu, bude zřejmé až v pondělí. Pro firmu je prioritou dostat vyrobené lahve se současnými kolky co nejdříve do běžného prodeje. Tým obchodníku se proto soustředí na doložení všech dokumentů k produktům vyrobených v ČR, ale také k více než 40 importovaným značkám, které společnost distribuuje, oznámil ČTK generální ředitel likérky Anthony Schofield.

Na trhu se budou až do vyprodání stávajících zásob objevovat tři varianty kolkovaného zboží z karlovarské likérky. A to se starými kolky, s oběma typy kolků a s novými kolky. "Nové opatření, rodné listy, znamená administrativní zátěž. Samo o sobě nebude účinné v boji proti černému trhu bez navazujících dlouhodobých opatření typu snížení objemu balení, zavedení registračních pokladen nebo regulace pěstitelského pálení. Budeme se i nadále angažovat v procesu eliminace ilegální výroby," dodal Schofield.

Více než dvoutýdenní zákaz prodeje lihovin výrazně ovlivňoval trh, proto v této fázi budeme výrobu plánovat postupně a aktuálně ji regulovat dle situace na trhu týkajícího se prodeje stávajících zásob, poznamenal výrobní ředitel společnosti Vladimír Darebník. Jisté je podle něho prozatím jedno. Prohibiční Becherovka Lemond 19 se sníženým obsahem alkoholu byla zcela vyprodána a nyní se už vyrábět nebude. "Její produkce pro nás může být inspirací pro občasnou výrobu různých limitovaných sérií," dodal Darebník.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK