Koruna nepatrně oslabila k euru a posílila k dolaru

01.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 27. září (ČTK) - Koruna dnes dopoledne nepatrně oslabila k euru a posílila k dolaru. Před polednem byla proti závěru z minulého týdne k euru slabší o haléř na 25,11 Kč/EUR. K dolaru se obchodovala na 19,47 Kč/USD a byla tak naopak o tři haléře silnější, vyplývá z informací serveru Patria Online. Koruna je podle analytiků a makléřů nadále pod tlakem posledního zasedání České národní banky.

Česká měna oslabila už minulý týden před prodlouženým víkendem, když bankovní rada na svém čtvrtečním zasedání snížila svoji signální úrokovou sazbu o čtvrt procentního bodu na nové historické minimum 0,25 procenta a připustila i intervenci na devizovém trhu.

Podle Josefa Němečka z Patria Online se k tlaku slovní intervence a hrozby použití měnového kurzu jako nástroje měnové politiky na vývoji kurzu projevují také slabá makrodata v podobě domácího indexu nákupních manažerů, nejslabšího od května.

Naopak euro v úvodu nového týdne podle Němečka nalezlo sílu k posílení a vydalo se od ranních úrovní u 1,2850 USD/EUR směrem k hranici 1,29 USD/EUR.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK