Softwarová firma Red Hat se v Brně rozroste o 200 lidí

01.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Brno 1. října (ČTK) - Softwarová firma Red Hat, jeden z největších světových dodavatelů softwaru založeného na otevřeném zdrojovém kódu, rozšiřuje svoje působení v Brně. Dnes otevřela novou kancelářskou budovu pro dalších 200 lidí. Nabírat je chce postupně. V Brně momentálně zaměstnává 500 lidí. Má zde největší vývojové centrum na světě. ČTK to dnes řekli zástupci společnosti.

V nové budově, která firmu stála 80 milionů korun, budou pracovat především softwaroví inženýři se zaměřením na vizualizaci, middleware, cloud a tvorbu operačního systému. Otevření nové budovy podle zástupců společnosti neznamená konec růstu brněnské pobočky.

"Zaměstnance budeme nabírat postupně. Bude to záležet na situaci na trhu. Část lidí už jsme nabrali, další část budeme nabírat v blízké budoucnosti," řekl ČTK šéf brněnské pobočky Red Hatu Radovan Musil.

V americké softwarové firmě Red Hat pracovali čeští inženýři už v roce 2004, a to na komunitních projektech. V červnu 2006 vznikla samostatná česká pobočka. Red Hat dodává jiným firmám software formou předplatného, poskytuje jim k tomu podporu, úpravy a certifikuje aplikace.

V Brně má pobočky velké množství významných světových firem z oboru. Příkladem je AVG Technologies nebo NetSuite Inc. Ve světě se prosazují i společnosti, které v Brně vznikly, jako Y soft.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK