Pátým členem rady ČTÚ je Jaromír Novák z MPO

10.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. října (ČTK) - Pátým členem rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) je ředitel divize digitální ekonomiky ministerstva průmyslu a obchodu Jaromír Novák. Vláda dnes schválila jeho navržení ministrem průmyslu a obchodu Martinem Kubou.

Ministr navrhl právníka Nováka několik týdnů poté, co neprošla kandidatura jiného právníka Roberta Pelikána. Pelikán podle informací z vládních kuloárů zřejmě doplatil na to, že na svém internetovém blogu kritizoval politiku vlády, jejího premiéra Petra Nečase i ministra financí Miroslava Kalouska.

Místo pátého radního se uvolnilo letos v červenci, kdy vypršel pětiletý mandát bývalého poslance Zdeňka Švrčka (ODS). Novák se mezi horkými kandidáty objevil již na začátku roku, kdy Kuba do úřadu prosadil novináře Ondřeje Malého.

Kuba chce podle svých slov díky personálním změnám z ČTÚ vybudovat moderní regulační úřad, který bude určovat podmínky na trhu mobilního volání tak, aby více vyhovovaly zákazníkům. Ceny volání jsou podle něj v rámci Evropy stále moc vysoké.

Předsedou rady ČTÚ je do příštího roku bývalý poradce vedení Českého Telecomu Pavel Dvořák, dalšími členy jsou bývalá náměstkyně ministrů financí a spravedlnosti Jana Fürstová a exministr dopravy Milan Šimonovský. Radní dostávají mandát na pět let.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK