Vláda zahájila debatu o prorůstových opatřeních

10.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. října (ČTK) - Vláda dnes začal projednává materiál s návrhy prorůstových opatření. Mezi návrhy patří například vytvoření nástupnického programu Zelená úsporám, nastavení střednědobého financování výstavby dopravní infrastruktury, podpora technického vzdělání nebo snížení počtu operačních programů v období 2014 až 2020. Konečný materiál by měla vláda schválit do konce října, uvedl na tiskové konferenci premiér Petr Nečas.

"Celkem bylo navrženo 80 opatření. Z nich je 18 považováno za prioritní, a to v pěti oblastech," uvedl dnes premiér. Oblasti se týkají odstranění administrativní zátěže, zvyšování konkurenceschopnosti, podpory inovací, podpory exportu a čerpání peněz z evropských fondů.

Materiál bude projednávat podle premiéra ještě tripartita i poradě ekonomických ministrů. Tripartita by o materiálu měla jednat 16. října. "Zvláštní pracovní skupina Národní ekonomické rady vlády (NERV) bude kontrolovat plnění schválených opatření," dodal premiér.

Mezi návrhy patří dále zjednodušení stavebního zákona, vytvoření integrovaného systému řízení vědy, realizace programu Vzdělávejte se pro stabilitu a vytvoření jednoho kontaktního místa pro exportéry.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK