MF: O šéfa ČEB má zájem 12 lidí, o šéfa EGAP 13 uchazečů

22.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. října (ČTK) - Na pozici generálního ředitele České exportní banky se přihlásilo 12 uchazečů, z toho dva po řádném termínu. O místo generálního ředitele EGAP se uchází 13 lidí, z toho jeden podal přihlášku po termínu. Ten byl stanoven na pátek 19. října. Na internetu o tom dnes informovalo ministerstvo financí. O dalším postupu a zařazení uchazečů do dalšího kola výběrového řízení rozhodnou dozorčí rady a představenstva firem.

Během příštího týdne absolvují jednotliví zájemci o místa pohovory. O vítězi výběrových řízení by mělo být jasno 9. listopadu, kdy budou návrhy oznámeny dozorčím radám společností. Funkce by se úspěšní uchazeči měli ujmout 1. prosince.

ČEB je bez generálního ředitele od 20. září, kdy rezignoval na funkci Tomáš Uvíra. Banku nyní dočasně vede náměstek generálního ředitele pro finance Miloslav Kubišta.

Šéf EGAP Karel Pleva skončil ve funkci 19. září. Řízením EGAP byl dočasně pověřen náměstek generálního ředitele pro úsek financí Milan Šimáček.

ČEB vlastní čtyři ministerstva, a to ministerstvo financí, průmyslu a obchodu, zemědělství a zahraničí, mají po 20 procentech akcií. Zbytek drží Exportní garanční a pojišťovací společnost (EGAP), kterou ovládají také čtyři ministerstva, každé vlastní čtvrtinu akcií.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK