Koruna stagnuje k euru a mírně oslabuje vůči dolaru

23.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. října (ČTK) - Koruna dnes dopoledne stagnuje k euru a mírně oslabuje k dolaru. Kolem 10:15 se proti pondělku obchodovala vůči euru o dva haléře níže na 24,91 Kč/EUR a k dolaru ztratila sedm haléřů na 19,12 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online.

Podle Tomáše Vlka z Patria Finance ráno koruna sice oslabila, ale jen přechodně a nyní se k euru obchoduje na 24,90 Kč/EUR. "Z domova tu nejsou žádné zprávy, které by hýbaly trhem," uvedl Vlk. Negativní je ráno vývoj na zlotém, aktivitu na forintu i dnes tlumí svátky, vývoj kurzu zhruba odpovídá koruně, dodal.

Středoevropským měnám poskytují negativní inspiraci světové trhy, míní Vlk. Akcie v Evropě po otevření zamířily dolů a stejný směr má znovu také eurodolar.

V 10:15 oslabilo euro vůči dolaru na 1,3025 USD/EUR. Impulsy v podobě nových dat či událostí podle Vlka nadále chybí, na ty si trh počká do středy, kdy vyjde řada čísel v eurozóně a americká centrální banka (Fed) bude jednat o měnové politice. "Obchodování by tak měla ovlivňovat spíše očekávání před zítřkem (středou) a pohyby akcií v souvislosti s dalšími firemními výsledky. Rizikem jsou jako obvykle případné zprávy z eurozóny ohledně dluhové krize," poznamenal Vlk.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK