Výrobce internetových her Zynga propustí pět procent zaměstnanců

24.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco 24. října (ČTK) - Americká společnost Zynga Inc., která je hlavním dodavatel her na sociální sítě, propustí pět procent zaměstnanců a omezí počet her a studií. Snižování počtu zaměstnanců je vůbec prvním propouštěním ve firmě, cílem je snížení nákladů. Velkým klientem Zyngy je sociální síť Facebook.

Zynga má zhruba 3200 zaměstnanců. Mezi její hry patří FarmVille a Texas HoldEm Poker. Společnost plánuje, že zruší 13 starších her a omezí investice do hry The Ville. Firma rovněž zavře svá studia v Bostonu a uvažuje o uzavření studií v Japonsku a Británii. V současnosti má po celém světě 18 studií.

Zynga tento měsíc oznámila, že ve třetím čtvrtletí očekává ztrátu kvůli slabé poptávce po některých titulech. Příjmy mají být na zhruba stejné úrovni jako loni.

Generální ředitel Mark Pincus dodal, že propouštění je nejbolestnější součástí plánu na redukci nákladů. Plán zahrnuje rovněž výrazné škrty výdajů na reklamu.

Zynga podle výzkumné společnosti AppData vyrábí pět z deseti nejoblíbenějších her na Facebooku. Ve třetím čtvrtletí se Zynga na celkových příjmech Facebooku podílela sedmi procenty, a její podíl tak klesl z deseti procent ve druhém čtvrtletí a 12 procent ve stejném období loni.

Firma loni v prosinci vstoupila na burzu. Cena akcií pro primární nabídku činila deset dolarů (192 Kč). V březnu cena vystoupila až na 15,91 dolaru, od té doby však akcie ztratily zhruba 85 procent své hodnoty.

V březnu firma koupila herní studie OMGPOP za 180 milionů USD. tento měsíc však uvedla, že dohoda nepřinesla očekávané výsledky a bude muset kvůli tomu odepsat 90 milionů USD, napsaly agentury AP a Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK