Koruna oslabuje, blíží se k hranici 25 korun za euro

24.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Koruna dnes dopoledne pod vlivem horší nálady na trzích oslabila. K euru se kolem 11:00 obchodovala o čtyři haléře slabší na 24,95 Kč/EUR a k dolaru ztratila osm haléřů na 19,29 Kč/USD, vyplývá z údajů serveru Patria Online. Koruna podle analytiků ztrácí po horších datech z eurozóny a pokud na trzích vydrží negativní nálada, lze očekávat další oslabení koruny nad psychologickou hranici 25 korun za euro.

 

"Německý index podnikatelského prostředí (Ifo) se v říjnu dále snížil a pokles zaznamenal i odhad průmyslového indexu nákupních manažerů (PMI). Odpoledne zasedají rovněž američtí centrální bankéři (FOMC). Toto zasedání však pravděpodobně příliš novinek nepřinese i vzhledem k tomu, že po schůzi nebude následovat tisková konference a k dispozici nebude ani aktualizovaná ekonomická prognóza," uvedl Miroslav Novák ze společnosti Akcenta.

Ranní statistika důvěry v českou ekonomiku kurz koruny podle předpokladů nijak neovlivnila. "Z lokálních témat je pro korunu nadále negativní měnová politika, k ní se však přidává i ztráta pozic vlády, která je nucena couvat z fiskálních opatření, a ve hře je i její další fungování," doplnil analytik Patria Finance Tomáš Vlk.

kri vju

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK