Dluhy českých domácností v září vzrostly na 1,145 bilionu Kč

31.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dluhy českých domácností u bank a finančních institucí se v září proti předchozímu měsíci zvýšily o 1,9 miliardy Kč na 1,145 bilionu korun. Meziročně stouply o téměř 47 miliard korun, vyplývá z dnešních údajů České národní banky.

 

Zadluženost podniků v září meziročně vzrostla o 16,6 miliardy na 964,3 miliardy korun a ve srovnání s předchozím měsícem se zvýšila o 4,9 miliardy Kč.

Jednodenní vklady domácností u bank a finančních institucí stouply proti srpnu o 5,9 miliardy na 1,135 bilionu korun. Meziročně byly vyšší o skoro 83 miliard korun.

Vklady domácností s výpovědní lhůtou, mezi které patří například termínované vklady, v září meziročně klesly o 4,1 miliardy na 327,5 miliardy korun. Ve srovnání s předchozím měsícem byly nižší o skoro 507 milionů korun.

Centrální banka poskytuje uvedenou statistiku každý měsíc v národním měnovém přehledu. Ten se odvozuje z bilancí měnových finančních institucí, které zahrnují vedle centrální banky, obchodních bank a poboček zahraničních bank v Česku také fondy peněžního trhu, úvěrní a spotřební družstva.

Autor článku

aktualita  

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK