Společnosti Mountfield loni vzrostl zisk o 5 pct na 15,6 mil. Kč

31.10.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. října (ČTK) - Společnosti Mountfield, která v Česku provozuje 55 prodejen se zahradní technikou, loni vzrostl zisk o pět procent na 15,6 milionu korun. Tržby firmy klesly meziročně o 13 procent na 2,802 miliardy korun. ČTK informaci získala z výroční zprávy firmy.

"Výši zisku ovlivnil nákup společností, které jsou jedničky na trhu ve výrobě bazénů a bazénového příslušenství, firem Laminet a JFC. Díky těmto nákupům se upevnila pozice společnosti Mountfield na bazénovém trhu a firma se stala soběstačnou ve výrobě a prodeji bazénů a bazénového příslušenství," řekl ČTK mluvčí Mountfieldu David Jirušek.

V letošním roce Mountfield otevřel novou prodejnu v Bánské Bystrici na Slovensku. V listopadu bude otevřen nový obchod ve Žďáru na Sázavou. Mountfield zamíří v nejbližší době také na sever Čech do Mostu. V dalších letech má expanze pokračovat.

"Pro prodejce hobby segmentu byl rok 2011 nejkomplikovanější od vypuknutí tzv. finanční krize a zaujmout a především přesvědčit českého zákazníka ke koupi zahradní techniky v tomto roce bylo jednoznačně nejnáročnější za posledních 20 let," dodal Jirušek. Firmě se podle něj loni podařilo navýšit svůj podíl na trhu.

Mountfield, který je největším tuzemským prodejcem zahradní techniky, bazénů a potřeb pro volný čas, plánuje vstoupit na pražskou burzu. Získaný kapitál firma investuje do dalšího rozvoje sítě prodejen. "Rozhodnutí o termínu vstupu na kapitálový trh padne na základě řady faktorů, zejména na situaci na kapitálovém trhu, odhadu jejího dalšího vývoje a situace ve světě," uvedla firma.

Na tuzemském trhu nyní působí šest hobbymarketových řetězců OBI, Baumax, Bauhaus, Globus Baumarkt, Hornbach Baumarkt a Mountfield. Nejvíc prodejen má Mountfield, který v Česku provozuje 55 poboček.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK