Novým šéfem Unileveru pro ČR a SR je Florin Trandafirescu

01.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 1. listopadu (ČTK) - Novým generálním ředitelem společnosti Unilever pro Česko a Slovensko je ode dneška Florin Trandafirescu (49), ve funkci nahradí Moti Kerena, informovala dnes firma ČTK. Keren bude i nadále šéfem nadřízené středoevropské pobočky Unileveru, až dosud vykonával souběžně dvě funkce. Trandafirescu byl dosud generálním ředitelem ruské společnosti Inmarko, kterou Unilever vlastní.

Trandafirescu pracuje v Unileveru od roku 1997, působil na řadě pozic v Rumunsku, odkud pochází, i v zahraničí. Generálním ředitelem ruského výrobce zmrzliny Inmarko, kterého Unilever koupil, byl od roku 2008. Před svým nástupem do Unileveru pět let pracoval ve firmě Siemens.

Unilever předloni uzavřel svůj závod v Nelahozevsi na Mělnicku a ukončil v Česku výrobu. Nadále v tuzemsku prodává rostlinné tuky, majonézy a dresinky Hellmann's, margaríny Flora, Perla nebo Hera a kořenicí směsi či omáčky značky Knorr. Do portfolia Unileveru patří také zmrzliny Algida, Míša nebo Ledňáček a kosmetické značky Dove nebo Rexona.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK