Reuters: G20 bude varovat před riziky v globální ekonomice

04.11.2012 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Mexiko 4. listopadu (ČTK) - Globální ekonomice patrně hrozí větší rizika, než se zdálo. Podle zdroje agentury Reuters na to upozorní připravované komuniké ze schůzky ministrů financí a guvernérů centrálních bank skupiny G20. Za jedno z rizik bude zřejmě označen takzvaný "fiskální útes", jak se označuje blížící se rozpočtové provizorium v USA, a také problémy v Evropě.

"Růst globální ekonomiky zůstává slabý, rizika jsou naopak větší. Příčinou je případné zpoždění komplexního zavádění kroků, které byly v poslední době dohodnuty v Evropě, potenciálně výrazné zpřísnění měnové politiky ve Spojených státech a Japonsku, slabší růst v některých mladých tržních ekonomikách a další šok na straně nabídky na některých komoditních trzích," bude stát podle zdroje v komuniké.

Schůzka G20 se dnes a v pondělí koná v mexické metropoli. Delegáti se zabývají především otázkou přísnější regulace bankovního sektoru, aby se v budoucnu nestalo, že největší globální banky budou opět žádat o pomoc z peněz daňových poplatníků.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK